четвер, 28 липня 2022 р.

"Ми були, є і будем ми! І Україна наша з нами!

 

28 липня Україна відзначає День Української Державності , який встановлений Указом Президента Укрваїни від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх  традицій українського державоутворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. На вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси –України -28 липня –встановлено День Української  Державності .

Ми можемо перелічити що Україна успадкувала від Київської Русі

-Тризуб, родовий знак Рюриковичів, що став державним гербом сучасної України;

-гривню- назва грошової одиниці;

-назву Україна, що вперше згадується в Іпатіївському літописі у 1187 році.

-цивілізаійний вибір , який відзначився із прийняттям християнства у 988 році.                                                                          

Упродовж тривалої історії українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності. Першу в ХХ столітті незалежність Україна проголосила 22 січня 1918 року. Актом 24 серпня 1991 року її врешті остаточно утвердила – відновила незалежність. Україна у ХХ столітті кілька разів здобувала та втрачала суверенітет через внутрішні незгоди під час зовнішньої агресії. Національна єдність – обов’язкова умова збереження державності. І зараз, коли Росія веде жорстоку війну проти України, наш народ об’єднаний, як ніколи! Ми єдині, сильні, і впевнені в перемозі нашої Державності та Незалежності! Вітаю всіх зі святом! Бажаю усім нам найшвидшої Перемоги!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Герої нашого часу

Укра їнська сільська бібліотека - філія ознайомила користувачів історичним та суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами...